duminică, 3 ianuarie 2016

Aparatele bucatariei - testate si recomandate

Lucruri utile in bucataria noastra : Testat si Recomandat

Zilele trecut in timp ce pregateam masa familiei mele iubite, mi-am dat seama cat de mult ne ajuta si ne usureaza viata anumite electrocasnice/produse si cat de greu le-a fost parintiilor care nu au avut acces la ele sau nici nu existau pe atunci.

In aceeasi situate se afla acum extrem de multe persoane care nu se pot bucura de  frumusetiile vietii economisind timp, energie, munca manuala profitand de tehnologia care este pe acesibila pe piata.

Din momentul in care familia mea sa marit, a trebuit sa ma gandesc nu doar la propria persoana ci si la noi membrii din viata mea, adica sotul meu si copiilasii mei.

As dorii sa va exemplific "uneltele" mele din bucatarie, pe care vii le recomand cu cel mai mare drag!

1. Mixerul vertical 3 :1: Blender vertical, maruntitor de legume si piciorul pentru spume/frisca. Despre acesta este vorba: Mixer vertical Tefal Infini Force



Va marturisesc sa isi merita toti banii, este ajutorul potrivit atunci cand pregatesti:
* o prajitura gustoasa,
* zarzavaturile se maruntesc in cateva minute, adio lacrimi cand trebuie sa tai ceapa
* iar cand pruncii mici incep diversificarea...este solutia salvatoare la orice mancare pt bebelusi......adio bucatele mici in mancare ...adio inec cu mancare....adio timp pierdut sa pisez mancarea apoi sa o trec printro sita...adio!


Cel mai eficient, versatil si elegant mixer vertical. Tefal Infini Force este cu 20 % mai eficient oferindu-va rezultate exceptionale. Potrivit pentru supe, smoothies, bauturi. Poate mixa chiar si alimente mai tari cu ajutorul tocatorului.
 
Posibilitati nelimitate pentru e va exprima creativitatea. Design ergonomic pentru un confort sporit!




2.  Aparat de gatit la aburi pentru orez & legume cu mentinere la cald 








Stiu ca pare o fita sa gatesti orezul in aparat de gatit orez, dar isi chiar merita banii, si va dau cateva motive:

Aparat de gatit la aburi pentru orez & legume cu mentinere la cald, vas capacitate 1,8 l ( 7 boluri de orez), detasabil cu suprafata antiaderenta, buton pornit / oprit, accesorii: vas pentru preparare la abur, masura pentru orez, paleta, capac din sticla, functie mentinere la cald, cablu detasabil. Healthy Cook! 

* niciodata nu sa intamplat sa se prinda orezul pe vasul de gatit, datorita senzorului care comuteaza de pe modul de gatire pe mentinere la cald atunci cand orezul este gata fiert.  

* este antiaderent si se curata extrem de usor, nu este greu doar aprox 2 kg si vasul de orez si de gatit pe aburi se pot spala si la masina de spalat vase.

* in timp ce gatesc orez, pot gatii si carnita de pui/peste sau alte legume pentru familie/bebelusi in vasul de gatit la aburi

* mentine indelungat mancarea calda

* capacitate mare ( 7 boluri de orez)

* legumele gatite simultan cu orezul isi mentin toate vitaminele si propietatile


* se poate gatii si paste sau cartofi

* promoveaza o gatire sanatoasa


3.  Storcator de fructe 

Aici nu am preferinte la aparat, momentan folosesc un Philips model mai vechi dar isi face foarte bine treaba. 

As zice ca acest aparat nu trebuie sa lipseasca din bucatarie niciunei mamici, fiind foarte necesar a le oferii copiilor sucuri naturale, proaspete si pline de vitamine , fara conservanti, aditivi, E-uri, arome, zahar sau alte porcarii.

Daca ne obijnuim copii de mici sa iubeasca naturalul, bio, sanatatea si prospetimea atunci ei vor creste mari  chiar daca vor avea mai multe oferte de a alege, ei tot timpul vor alege gustul pe care isi l-au format de mici. 

Daca de mici ei intra in contact cu sucurile carbogazoase ( putin...o inghititura cum spunea bunica...asa de pofta) atunci cand cresc mai mari vor prefera tot carbogazosul in favoarea unui suc natural de fructe, in schimb daca de mici ei consuma sucuri naturale, proaspat stoarse pline de vitamine, ei cand vor avea de ales intre carbogazos si natural vor alege naturalul.

Sanatatea copiilor nostrii se afla in mainile noastre si in obiceiurile pe care noi de mici ii le formam.

Recomand si pentru apa bebelusilor sau a prepararii laptelui praf.  







Pachetul este format din: 
*  1 x Cana filtranta Laica Stream culoare galbena
*  3 x cartuse filtrante de apa Bi-Flux 
* 1 x ceas cu apa CADOU - functioneaza fara baterii, pe baza de apa.

 Cana filtranta de apa Laica Stream culoare galbena. Cana filtranta Laica este destinata filtrarii apei potabile. Cana filtranta de apa Laica reduce: calcarul, clorul, plumbul, zincul, cuprul si alte metale grele, unele pesticide si unele erbicide posibil prezente in apa de la robinet. Astfel apa consumata este mult mai sanatoasa. 

Caracteristicile canii filtrante Laica J432 stream colors - green sau orange: 
* capacitate totala: 2.25 L; 
* capacitate apa filtrata: 1.25 L; 
* capacitatea de filtrare a unui cartus: 150 litri/luna;

  • indicator de schimbare a cartusului: electronic;
  • cana filtranta Laica este Made in Italy;
  • forma sa speciala permite pastrarea in usa frigiderului;
  • capacul special mentine igiena si calitatea apei filtrate;
  • poate fi spalata si in masina de spalat vase cu exceptia indicatorului electronic.
De ce trebuie filtrata apa?

Desi apa de la robinet este potabila, ea poate contine substante nedorite cum ar fi depuneri de piatra si clor ceea ce afecteaza mirosul, gustul si aspectul apei. Cana filtranta Laica elimina aceste impuritati si imbunatateste semnificativ calitatea apei pentru bauturile reci dar si pentru cele calde, la prepararea mancarurilor si la protejarea aparatelor electrocasnice impotriva depunerilor de piatra (ex. cafetiera).

Apa filtrata este vizibil mai limpede, are un gust mai proaspat si nu are miros. Apa de la robinet filtrata cu cana Laica poate fi bauta fara griji, folosita pentru prepararea cafelei, a ceaiului sau pentru gatit.

De ce sa alegeti sistemul de filtrare a apei de la Laica?
  Este convenabil: aveti mereu apa la dispozitie si nu mai trebuie sa transportati sticle grele de apa plata.
  Gust imbunatatit: filtrele de apa Laica imbunatatesc semnificativ gustul, mirosul si aspectul apei fiind recomandate pentru prepararea bauturilor calde si reci dar si pentru prepararea mancarii.
  Eficient din punct de vedere al costurilor: 1 litru de apa filtrata prin tehnologia Laica Bi-Flux costa doar cativa bani.
  Protejeaza mediul inconjurator: filtrul de apa Laica ajuta la protejarea mediului prin reducerea poluarii prin eliminarea deseurilor din sticle de plastic dar si prin reducerea poluarii datorate transportului bax-urilor de apa plata.  



Cana Laica si cartusul Bi-flux sunt construite exclusiv din materiale non-toxice certificate.Cartusele filtrante Laica Bi-Flux sunt sterilizate individual pentru a mentine igiena la cel mai inalt nivel.


Cea mai buna optiune pentru prepararea mancarii. 

Gustul si mirosul cafelei si ceaiului sunt mult imbunatatite.

Apa este vizibil mai limpede, are un gust mai proaspat si nu are miros.

Protejeaza aparatele electrocasnice impotriva depunerilor de piatra.

 Noi folosim aceasta cana de mai bine de 4-5 ani si nici macar bateriile  la display nu a trebuit inlocuite de cand o avem....asta pe langa cat de multumiti suntem de ea.

Pana si pararintiilor mei si a socriilor le-am recomandato si ei o folosesc.
O cunostiinta care avea pietrii la rinichi , dupa cateva interventii pentru eliminarea unor pietrii, i-am recomandat aceasta cana si el a intrebat medicul care se ocupa de cazul lui.....si medicul a spus ca sa nu mai bea nici o alta apa nefiltrata, si de urgenta sa isi cumpere cana sa filtreze apa.....daca ar fii folosito mai demult cu siguranta nu ar fii ajunsa la el cu dureri de rinichi.




Perfecta pentru a face paine de casa, sanatoasa , plina de vitamine si proaspata.
Cu ea poti face si aluaturi pentru pizza, checuri, prajituri si chiar si gem ( nu am incercat dar am citit in manual)

In zilele noastre pana si painea de la magazin nu mai e naturala, e plina de prafuri (E-uri cancerigeni) care fac painea sa ramana pufoasa si sa nu se strice multe zile la rand. Stiti vorba aceea: Tot ce e frumos nu e sanatos sau nu tot ce e frumos e si sanatos. Insa cu aceasta masina poti face o paine proaspata si sanatoasa, plina de seminte sau avand diferite gusturi .

Personal am testat painea dulce, cea graham, cea cu seminte, cu diferite arome: masline, ceapa, cartofi, oregano.

Aluatul de pizza se face rapid, fara a te strofoca cu framantatul sau pusul la dospit.....masine face totul in locul tau...tu trebuie doar sa ii dai ingredientele necesare cu masurile potrivite.

Este ideala pentru a le oferii copiilor o paine de casa sanatoasa si gustoasa!

6. Masina de spalat vase -  prietena bucataresei - amica mea de nadejde!!!


Masina de spalat vase cu control electronic, program Auto 3in1 (unic in lume), Aqua-sensor (clatire impecabila), AquaStop, pornire programabila (19h) cu afisaj al timpului ramas, program automat: Auto 55°-65°C, VarioSpeed, sistem Rackmatic, VarioPlus, dispozitiv servo de inchidere, latime 60 cm, AAA - See more at: http://electrocasnic.nscmall.ro/masini-spalat-vase/bosch/masina-spalat-vase-bosch-sgs45n02eu-silence-sgs45n02eu/#sthash.0CybIkPW.dpuf

Masina de spalat vase cu control electronic, program Auto 3in1 (unic in lume), Aqua-sensor (clatire impecabila), AquaStop, pornire programabila (19h) cu afisaj al timpului ramas, program automat: Auto 55°-65°C, VarioSpeed, sistem Rackmatic, VarioPlus, dispozitiv servo de inchidere, latime 60 cm, AAA - See more at: http://electrocasnic.nscmall.ro/masini-spalat-vase/bosch/masina-spalat-vase-bosch-sgs45n02eu-silence-sgs45n02eu/#sthash.0CybIkPW.dpuf

Masina de spalat vase cu control electronic, program Auto 3in1 (unic in lume), Aqua-sensor (clatire impecabila), AquaStop, pornire programabila (19h) cu afisaj al timpului ramas, program automat: Auto 55°-65°C, VarioSpeed, sistem Rackmatic, VarioPlus, dispozitiv servo de inchidere, latime 60 cm, AAA - See more at: http://electrocasnic.nscmall.ro/masini-spalat-vase/bosch/masina-spalat-vase-bosch-sgs45n02eu-silence-sgs45n02eu/#sthash.0CybIkPW.dpuf
Masina de spalat vase cu control electronic, program Auto 3in1 (unic in lume), Aqua-sensor (clatire impecabila), AquaStop, pornire programabila (19h) cu afisaj al timpului ramas, program automat: Auto 55°-65°C, VarioSpeed, sistem Rackmatic, VarioPlus, dispozitiv servo de inchidere, latime 60 cm, AAA - See more at: http://electrocasnic.nscmall.ro/masini-spalat-vase/bosch/masina-spalat-vase-bosch-sgs45n02eu-silence-sgs45n02eu/#sthash.0CybIkPW.dpuf
Masina de spalat vase cu control electronic, program Auto 3in1 (unic in lume), Aqua-sensor (clatire impecabila), AquaStop, pornire programabila (19h) cu afisaj al timpului ramas, program automat: Auto 55°-65°C, VarioSpeed, sistem Rackmatic, VarioPlus, dispozitiv servo de inchidere, latime 60 cm, AAA - See more at: http://electrocasnic.nscmall.ro/masini-spalat-vase/bosch/masina-spalat-vase-bosch-sgs45n02eu-silence-sgs45n02eu/#sthash.0CybIkPW.dpuf
Masina de spalat vase cu control electronic, program Auto 3in1 (unic in lume), Aqua-sensor (clatire impecabila), AquaStop, pornire programabila (19h) cu afisaj al timpului ramas, program automat: Auto 55°-65°C, VarioSpeed, sistem Rackmatic, VarioPlus, dispozitiv servo de inchidere, latime 60 cm, AAA - See more at: http://electrocasnic.nscmall.ro/masini-spalat-vase/bosch/masina-spalat-vase-bosch-sgs45n02eu-silence-sgs45n02eu/#sthash.0CybIkPW.dpuf
Masina de spalat vase cu control electronic, program Auto 3in1 (unic in lume), Aqua-sensor (clatire impecabila), AquaStop, pornire programabila (19h) cu afisaj al timpului ramas, program automat: Auto 55°-65°C, VarioSpeed, sistem Rackmatic, VarioPlus, dispozitiv servo de inchidere, latime 60 cm, AAA - See more at: http://electrocasnic.nscmall.ro/masini-spalat-vase/bosch/masina-spalat-vase-bosch-sgs45n02eu-silence-sgs45n02eu/#sthash.0CybIkPW.dpuf






Aici de asemenea nu conteaza firma, denumirea sau pretul...conteaza capacitatea, cat de practica si utila e, cat de mult timp economisesti , timp pe care ii dedici familie sau faci altceva .

M-am indragostit de acest aparat, din nainte de a ma casatorii si mi-am propus ca cu prima ocazie sa imi cumpar una...si asa a si fost....cu prima ocazie, cu mult timp nainte de a ma casatorii mi sa ivit ocazia de a primi gratis un Bosh 3 :1...abia am asteptat sa ma casatoresc, sa am casa mea si sa incep sa o folosesc. 

O folosesc zilnic, la o familie de 4 persoane se umple lejer, consuma putin, aprox 13 litri / tura de spalare
 Acele 40 de min cat masina spala vasele in locul meu, eu ma pot bucura de copilasi, pot citi ceva sau pregatii o alta mancare.

Si nu in ultimul rand va recomand : 

7. Friteoza cu aer circulant :  Friteuza Philips Avance Collection



Acum puteti pregatii cartofi pai sanatosi, fara ulei, prajiti doar in aer cald circulant.

Tehnologia Rapid Air unica de la Airfryer va permite sa prajiti, coaceti, rumeniti si sa gatiti pe gratar gustari si feluri de mancare delicioase cu mai putina grasime decat friteuzele traditionale, utilizand foarte putin ulei sau deloc! De asemenea, Philips Airfryer cu tehnologia Rapid Air genereaza mai putin miros decat friteuzele traditionale, este usor de curatat, sigura si economica pentru utilizarea zilnica!

Capacitate de 1.2 kg pentru a hrani pana la 5 persoane. Acum si familiile mai mari se pot bucura de experienta Airfryer cu o capacitate suplimentara de 50%.

Fiind o solutie extraordinara pentru prajire, tehnologia inovatoare Rapid Air de la Philips Airfryer va permite, de asemenea, sa pregatiti pe gratar, sa coaceti si chiar sa rumeniti felurile dumneavoastra favorite pentru o solutie integrata pentru toate preparatele.

Performanta imbunatatita pentru rezultate si mai rapide! Acum va puteti bucura de o putere mai mare pentru alimente prajite cu un gust grozav si multe altele cu mai putina grasime!


Ajutorul de nadejde la evenimente, prajind sanatos cartofi, chiftele, crochete, pulpe, piepturi de pui, rumenind legume si  briosele sau copt ideal.

Este un pic mai scump....dar raportat la calitatea care o are....la preparatele sanatoase care nu necesita ulei in a fii prajite merita , este cu mult superioara oricarei alte friteuza. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu